Често задавани въпроси

На тази страница може да откриете важна информация за Вашата поръчка и нейната доставка. Моля, потърсете отговорът на въпроса, който Ви интересува преди да се свържите с нас. Ще си спестите време и няма да чакате, докато Ви отговорим.

Въпроси свързани с регистрация

Задължително ли е да имам регистрация преди да направя поръчка?

Не. Можете да направите поръчката без регистрация. Въведете данните си при финализирането на Вашата поръчка. Все пак препоръчваме на нашите клиенти да се регистрират, тъй като всяка поръчка носи бонус точки на регистрираните потребители, които могат да се разменят за подаръци.

↑ Върни се нагоре ↑

Защо да се регистрирам?

Регистрираните потребители на нашия уебсайт могат да се възползват от възможността да трупат бонус точки с всяка поръчка направена от тях поръчка. Също така в профила на Вашия акаунт се съхранява списъкът на любимите Ви продукти и данни за предишни поръчки и данни.

↑ Върни се нагоре ↑

Как мога да се регистрирам?

Предлагаме начина за регистрация на нашия уебсайт. Стандартния начин чрез регистрация с ел. поща. Можете също така да се регистрирате чрез профила си във Фейсбук. Регистрацията е изключително лесна и бърза. Може да се регистрарате като стандартен потребител или като търговец на едро.

↑ Върни се нагоре ↑

Мога ли да изтрия регистриран профил?

Да. Във Вашия профил има бутон за заявка за изтриване на направения профил. Другият вариант е да ни изпратите съобщение, че желаете Вашия профил да се изтрие през формата ни за контакт. В рамките на 1 работен ден регистрацията Ви ще бъде заличена.

↑ Върни се нагоре ↑

Въпроси свързани с поръчката

Ще получа ли телефонно обаждане, че поръчката ми е приета?

Няма да Ви безпокоим допълнително щом сме получили Вашата поръчка. Веднъж получена от нас поръчката ще бъде обработена при първа възможност. Ще получите уведомителен мейл, че поръчката Ви се обработва и още един, когато поръчката Ви е изпратена.

↑ Върни се нагоре ↑

Колко време ще се обработва поръчка ми?

Обработката на поръчки отнема между 1 и 4 работни дни. В редки случаи, когато обработката на поръчката Ви може да се забави повече ще се опитаме да се свържем с Вас и да Ви известим за забавянето.

↑ Върни се нагоре ↑

Мога ли да си поръчам по телефона?

Не, в момента не приемаме поръчки по телефона, тъй като няма как да удостоверим, че сте дали информирано съгласие да обработваме личните Ви данни.

↑ Върни се нагоре ↑

Как мога да платя за поръчката си?

Предлагаме опции за плащане с наложен платеж, по банков път, PayPal, кредитни или дебитни карти (Visa, MasterCard и Maestro).

↑ Върни се нагоре ↑

Желая да закупувам стоки на едро, мога ли да поръчам онлайн?

Да. Нашата платформа Ви позволява да се регистрирате като търговец на едро. Като такъв Вие ще можете да се ползвате с отстъпки, които ще растат заедно с Вашата поръчка. Същото важи и за търговци на едро от чужбина.

↑ Върни се нагоре ↑

Ще ми издадете ли фактура за направена поръчка?

Издаваме фактура за всяка поръчка направена на сайта ни независимо дали сте физическо или юридическо лице.

↑ Върни се нагоре ↑

Как ще получа фактурата за моята поръчка?

Фактурите се генерират и изпращат електронно на мейл адреса посочен при завършване на Вашата поръчка.. Изпращаме фактури за всички юридически лица в рамките на отчетния период. В пратка с Вашата поръчка ще изпратим касов бон, който трябва да съхраните.

↑ Върни се нагоре ↑

Мога ли да направя добавка към моята поръчка?

Да. В случай че желаете да добавите продукт(и) към вече завършена поръчка, може да се свържете с нас през формата за контакти. Изберете опцията за връзка с нас „Въпрос относно обработката на поръчка и нейната доставка“. Наш оператор ще се свърже с Вас, за да уточни с Вас промяната по поръчката.

↑ Върни се нагоре ↑

Получих сгрешен продукт или изобщо не получих продукт, какво да правя?

Свържете се с нас през нашата форма за контакти или по телефон, за да Ви съдействаме.

↑ Върни се нагоре ↑

Възможно ли е поръчката ми да не бъде обработена?

В редки случаи това е възможно, но само ако липсват важни данни за обработката на поръчката Ви, телефонният ви номер или е-мейлът за връзка с Вас са сгрешени. Ако сте объркали данните си или не отговорите по е-мейл или телефон на нашите служители е много вероятно да не получите пратката си.

↑ Върни се нагоре ↑

Мога ли да върна поръчани продукти?

Да. Вие имате законовото право да се откажете от поръчка или от договор в рамките на 14 дни без каквато и да било причина. За да спазите срока за отказ е достатъчно да изпратите съобщение за отказ преди изтичане на периода за отказ. Вие нямате право да се откажете от поръчаните от вас продукти в следните случаи: (i) продукти, които могат да влошават качеството си или продукти с кратък срок на годност; (ii) продукти, които не могат да бъдат върнати поради причини, свързани със защита на здравето или хигиената, и които са разпечатани след доставка;

За да упражните правото си на отказ, можете да свалите следният Стандартен формуляр за упражняване право на отказ при online покупки от тук, или да се посъветвате със сайта на Комисията за защита на потребителите.

↑ Върни се нагоре ↑

Въпроси свързани с метода на доставка

Каква е цената за доставка в България?

Цената за доставката до офис на куриер е 3.90 лв, за доставка до адрес е 5.90 лв. За поръчки на стойност над 79 лв. доставката е безплатна.

↑ Върни се нагоре ↑

Какъв е срокът за доставка?

Обикновено доставките в страна се извършват на следващия работен ден след изпращане на поръчката. В случаи, когато доставката е до малко или отдалечено населено място, доставките се извършват според графика на обслужване на куриера.

↑ Върни се нагоре ↑

Колко време имам на разположение да взема пратката си от офис на куриерската фирма?

За пратки доставяни с куриерска фирма Еконт имате на разположение 7 работни дни, за да вземете пратката си от техен офис. За пратки изпратени до адрес с куриерска фирма Интайм се правят 3 опита за доставка от страна на обслужващия куриер преди пратката да бъде върната на изпращач.

↑ Върни се нагоре ↑

Мога ли да поръчам от чужбина?

Без никакъв проблем! Приемаме поръчки от цял свят и с радост бихме обработили и Вашата. Поръчките пристигат в срок от 5 до 30 работни дни в зависимост от услугата за изпращане и метода на доставка. Повече информация за условията на доставка можете да намерите тук.

↑ Върни се нагоре ↑

Ще получа ли телефонно обаждане или СМС след като пратката ми е изпратена?

Нямаме практика да известяваме получателя допълнително за неговата пратка след като я изпратим. Щом сменим статуса на поръчката в нашата система на „Изпратена“ ще получите автоматично мейл, че пратката Ви е изпратена и може да я очаквате още на следващия работен ден, ако става дума за поръчка от България.

↑ Върни се нагоре ↑

Какво ще се случи, ако не взема поръчката си от офис на куриер?

При обработката на Вашата поръчка, ние винаги влагаме максимално труд и старание, за да могат продуктите Ви да стигнат до Вас възможно най-скоро. Едно от най-големите ни разочарования е когато нашите клиенти не вземат пратките си от куриера. Така ние със сигурност разбираме, че не ни е бил даден шанс да Ви зарадваме с малките подаръчета и изненади, които често пращаме като допълнение, както и с качеството на продуктите, които предлагаме. Още повече, налага се всичко да се върне при нас за наша сметка и да трябва да ангажираме колегите си от финансовия отдел, които да обработят счетоводно Вашата липса на отговорност.

Вярваме силно, че не заслужаваме това и в случай, че не пожелаете да вземете поръчката си без да сте използвали опцията за Преглед предоставен от куриерите, ще изтрием натрупаните от Вас до този момент бонус точки. В случай, че се окажете възпрепятствани да вземете Вашата поръчка, но имате желание да го направите, молим обадете ни се, за да предупредим куриерите, които ще я задържат в офиса си докато си я приберете.

↑ Върни се нагоре ↑

Въпроси свързани с плащането по електронен път

Мога ли да платя по електронен път?

Да. Нужно Ви е единстевно валидна банкова карта (Visa или Mastercard) или PayPal акаунт и достатъчна наличност в сметката, за да платите онлайн.

↑ Върни се нагоре ↑

Сигурно ли е електронното плащане?

Да, на 100%. Данните от Вашата банкова карта не се събират, нито от нас, нито от трети лица. Връзката между Вашето устройство, нашият уебсайт и платежните системи за електронни плащания е защитена и сигурна.

↑ Върни се нагоре ↑

Искам да платя електронно, но картата ми е издадена в държава различна от България. Има ли проблем с това?

Не, абсолютно никакъв. Можете да платите с карти Visa, Visa Electron и MasterCard, независимо в кое кътче на света са издадени и администрирани. На този етап не се приемат плащания от  следните платежни системи American Express, Diners, JCB или др. Ако сте притежател на такава карта, може да опитате опция за плащане по банков път или чрез PayPal.

↑ Върни се нагоре ↑

Има ли такса при заплащане с карта или чрез PayPal?

Ние не взимаме такса за извършване на плащането по електронен път. Допълнителна такса за услугата може да има, единствено в случай, че Вашата банка е определила такава и ако банковата Ви карта отчита такси. Това често зависи от вида на картата, която използвате и обслужващата банка. В такъв случай е добре предварително да изясните тези условия с обслужващата ви банка.

↑ Върни се нагоре ↑

Какво се случва, ако непосредствено след финализиране на поръчката реша да я откажа?

Свържете се с нас да ни уведомите, че искате да откажете поръчката си. Ние веднага ще задействаме процедура по връщане на сумата, която сте изплатили и тя ще Ви бъде възстановена до няколко работни дни.

↑ Върни се нагоре ↑

Има ли минимум за стойността на поръчката, ако искам да платя с карта?

Не. Такъв минимум няма при достатъчна наличност в картата. Единственото ограничение може да дойде от Вашата банка, ако имате лимит върху размера на транзакциите, които може да извършвате.

↑ Върни се нагоре ↑

Завърших поръчката си, но плащането ми не беше прието?

Възможно е плащането да бъде отказано от банката издател на Вашата карта.

↑ Върни се нагоре ↑

Получих съобщение, че поръчката ми е платена, а в последствие друго съобщение, че поръчката ми е отказана, но парите все пак бяха взети от картата ми?

На първо място проверете дали номерът на поръчката, която е отказана съответства с номера на поръчката, за която сте получили потвърждение за плащане. При завършване на поръчката е възможно да сте натиснали бутонът за завършване на поръчката многократно или сте дали „Назад“ от платежния екран и сте се върнали на сайта, а в последствие отново сте натиснали бутона за завършване на поръчката. Така сте генерирали две или повече поръчки в нашата система, а само едната да е платена.

За всички останали поръчки нашата система автоматично изпраща съобщение за отказ, тъй като не е регистрирано плащане.

↑ Върни се нагоре ↑

Не получих потвърдително съобщение, че поръчката ми е приета, а парите бяха дръпнати от сметката ми?

Много вероятно е съобщението, което потвърждава, че сме получили Вашата поръчка, да е влязло в спам директорията на ел. пощата Ви. Също така не е изключено да сте въвели грешен мейл адрес и затова да не сте получили никакви съобщения в пощата си. В редки случаи може нещо да се е объркало от наша страна и Вашето плащане да е прието, но да не сте получили потвърдително съобщение, че поръчката Ви е приета. В такъв случай не се колебайте да се свържете с нас чрез формата ни за контакт или по телефона.

↑ Върни се нагоре ↑

Въпроси свързани с продуктите, които предлагаме

Защо да поръчам от Вас?

Всеки член от екипа на Cosmetics Bulgaria влага най-доброто от себе си, за да Ви осигури лесно, удобно и надеждно онлайн пазаруване. Също така при нас можете да откриете разнообразие от качествени козметични продукти на различни български и чуждестранни производители. Пазарувайки при нас, с една единствена доставка, Вие ще се сдобиете с разнообразни продукти, подходящи за вашите, нужди и предпочитания.

↑ Върни се нагоре ↑

Как да избера правилните за мен продукти?

Нашата платформа позволява детайлно филтриране и подбор на продуктите по „грижи“. Ако най-големите Ви грижи са пигментация или стареене, сухота или чувствителност, можете да изберете продуктите, които таргетират именно тези проблеми. Можете да сортирате продуктите подходящи за вас по възраст, тип кожа/коса, консистенция, органичност и други критерии.

↑ Върни се нагоре ↑

Бихте ли предлагали моите продукти?

Да, ние винаги търсим нови, интересни, натурални и на първо място български продукти, които да предложим на нашите клиенти. Ако сте производител на качествена българска козметика и желаете да работите с нас, моля свържете се с нас през формата ни за контакт.

↑ Върни се нагоре ↑

Cosmetics Bulgaria в очакване на Black Rose Friday 2023

Остават броени часове до старта на кампанията за Черен Петък и за седма поредна го

Колаген Хидрогел от Dr. Derm – Ревю и поглед върху съставките!

Колагеновият хидрогел от Dr. Derm предлага набор от предимства, от дълбока хидратаци

Нагоре