Общи условия

Настоящите Общи условия представляват правно споразумение със задължителна, обвързваща сила между онлайн магазин Cosmetics Bulgaria и потребителя (Вие) във връзка с услугите, предлагани от www.cosmeticsbulgaria.com. С разглеждането на страниците, натискането на обектите или връзките, разположени на страниците на www.cosmeticsbulgaria.com, Вие се съгласявате, приемате и се задължавате да спазвате тези Условия за обслужване. Ако не сте съгласни с тях, моля не използвайте нашия уебсайт. Ако продължите да използвате нашия yебсайт, ще се счита, че Вие сте приели тези условия на ползване. Преди да ни предоставите лични данни включително имейл адрес, Вие ще бъдете изрично помолени да приемете нашите Общи условия за ползване.

Чрез приемането на нашите условия, Вие се съгласявате да бъдете обвързани с Общите Условия за ползване във версията, публикувана на нашия Уебсайт към момента на съответното Ви посещение. Ние си запазваме правото да правим промени по всяко време в нашия уебсайт и в нашите Условия за ползване чрез публикуването им на нашата платформа без други известия. Съществените промени ще бъдат допълнително съобщени по подходящ начин. Молим не забравяйте да преглеждате общите условия редовно, тъй като достъпът и използването от Ваша страна на нашата платформа ще се считат за предоставяне на Вашето съгласие с Условията на ползване във версията, публикувана на нашия уебсайт към момента на съответното Ви посещение.

1.Информация за потребителите

Информация за потребителите съгласно чл. 47, ал. 1 от ЗЗП:

1.1. Основните характеристики на всеки продукт са описани в съответната продуктова страница и са истинни и верни според информацията, с която разполагаме.  

1.2. Седалище и адрес на управление на онлайн магазина: гр. Варна 9000, ул. "Граф Игнатиев” № 17, телефон за контакти - 0876 06 50 00

1.3. Телефонът за контакти с Cosmetics Bulgaria не начислява такси за разговори, извън тези, които Вашият мобилен оператор ви таксува. 

1.4. Крайната цена на стоките е изписана на страницата за представяне на съответния продукт, непосредствено до наименованието на стоката в български лева, освен ако клиентът не е избрал друга валута от менюто за превалутиране. 

1.5. Стойността на транспортните разходи за доставка, НЕ Е ВКЛЮЧЕНА в цената на стоките. Тя е посочена отделно в поръчката и се начислява към цената на стоките при определяне на крайната цена за плащане.

2.Условия на плащане, доставка и срок за изпълнение

2.1. Cosmetics Bulgaria предлага няколко удобни начина за плащане: наложен платеж, с карти Visa, Mastercard и Maestro, PayPal и по банков път.

2.2. Cosmetics Bulgaria не начислява допълнителни такси за плащане с банкови карти, по PayPal или по банков път. Такива такси може да начисли единствено банката на потребителя и зависят изцяло от условията за ползване на банковите карти, които потребителят е съгласувал със своята банка. Cosmetics Bulgaria не носи отговорност и не се задължава да върне сума взета под формата на такса за картова транзакция. 

2.3. След като направите поръчка, ще получите имейл от нас, потвърждаващ получаването и регистрацията на Вашата поръчка. Това означава, че Вашата поръчка е приета и ще се обработи след плащане или при първа възможност, ако за платежен метод е избран наложен платеж. .

2.4. Обработката на поръчаните стоки се осъществява в срок от 1 до 4 работни дни, считано от датата на поръчката. Срокът за доставка е 1-2 работни дни след изпращане за доставки до големите населени места в България. За малки населени места в страната доставката се осъществява според графика на доставка на куриера за населеното място  

Срокът на доставка на международни поръчки е между 5 и 30 работни дни в зависимост от страната на получаване и избраната услуга за доставка.

2.5. Срокът за обработка зависи от наличността на продуктите и размера на заявката.  

2.6. В зависимост от стойността на добавените във Вашата поръчка продукти към същата може да бъде начислена такса за доставка, както е посочено в приложиматата Информация за доставка. В тези случаи преди да завършите Вашата поръчка на нашия уебсайт ще бъдат посочени точната стойност на таксата за доставка, както и общата стойност на поръчката Ви, в това число цената на поръчаните продукти и цената на доставката им. Със сключването на договора от разстояние и финализиране на поръчката Вие предоставяте изричното си съгласие за заплащане на общата стойност на договора, в това число и на таксата за доставка, ако има такива, в посочения при сключване на договора размер.

2.7. Цената на доставката за всички населени места в България до офис на куриер е 3.90 лв. и до адрес на клиент 5.90 лв. Cosmetics Bulgaria си запазва правото да променя цените за доставка като уведоми по подходящ начин своите потребители. 

2.8. След изпращане на подготвената поръчка в рамките на тези срокове, Cosmetics Bulgaria не носи отговорност за допълнително забавяне в следствие на лоши метеорологични условия, национални празници и други външни фактори, неподлежащи на контрол от наша страна. 

2.9. Ние доставяме продуктите, за които сме приели Ваша поръчка, чрез избрано от нас дружество за куриерски услуги. Ние доставяме до адреса, който Вие сте ни предоставили. Ние не носим отговорност ако адресът е неправилен или непълен.

2.10. Ние можем да прекратим договора за доставка, без да носим отговорност за вреди, чрез едностранно известие в следните случаи:

  • данните, предоставени от Вас са непълни или неверни;
  • неспазване от Ваша страна на нашите Общи условия (освен в случаите на незначително несъответствие);
  • Вашата дейност на уебсайта причинява или може да причини вреди от какъвто и да било характер у нас;
  • Били сте наш некоректен клиент в миналото и не сте взимали пратките си от куриер;

3.Законово право на отказ

3.1. Срок за отказ.

Вие имате законовото право да се откажете от поръчка или от договор в рамките на 14 дни без каквато и да било причина. За да спазите срока за отказ е достатъчно да изпратите съобщение за отказ преди изтичане на периода за отказ. Периодът за отказ ще изтече 14 дни след:

  • датата на доставка, което означава датата, на която Вие или посочена от Вас трета страна (различна от куриера) сте приели и физически владее продукта; или
  • в случай на повече продукти, поръчани с една поръчка и доставени поотделно: (i) датата, на която Вие или трето лице (различно от куриера) и посочено от Вас сте приели и физически владеете последния продукт, или (ii) датата, на която ние Ви уведомим, че не можем да доставим остатъка от поръчаните продукти.

3.2. Упражняване на правото на отказ

Вие трябва да информирате Cosmetics Bulgaria за Вашето решение за отказ чрез недвусмислено изявление. По-конкретно, Вие може да използвате писмо или имейл.

3.3. Изключения

Вие нямате право да се откажете от поръчаните от вас продукти в следните случаи: (i) продукти, които могат да влошават качеството си или продукти с кратък срок на годност; (ii) продукти, които не могат да бъдат върнати поради причини, свързани със защита на здравето или хигиената, и които са разпечатани след доставка; 

3.4. Последици от отказа

3.4.1. Възстановяване на заплатени суми: Ние ще възстановим всички плащания, получени от Вас във връзка с върнатия продукт (освен разходите, описани в следващите изречения и разходите за връщане на продукта), не по-късно от 14 работни дни от датата, на която сме били информирани за Вашия отказ. Ще извършваме такива възстановявания на суми посредством банков превод по посочена от Вас лична банкова сметка, открита в oбслужваната държава и във валутата, в която сумата е платена.

3.4.2. За да върнете продукт, той трябва да е:

  • в оригиналното си състояние и опаковка; оригинална опаковка се отнася за опаковката на продукта, а не за пакета на Cosmetics Bulgaria; и
  • без следи от използване, неповреден и в цялост.

3.4.3. Ако критериите по-горе не бъдат покрити, за съжаление ние няма да може да приемем върнатия продукт и съответно няма да може да Ви възстановим заплатената сума. Ние си запазваме правото да изискаме от Вас разходите за повторно изпращане на продукта обратно до Вас.

3.4.4. Връщане на продукти: Вие се задължавате да изпратите продуктите обратно до адреса за връщане не по-късно от 14 дни от датата, на която сте ни съобщил за Вашия отказ. Крайният срок ще се счита за спазен, ако ни изпратите продукта преди изтичане на срока от 14 дни. Вие се съгласявате да върнете продукта само по пощата или чрез куриер. Може да намерите адреса за връщане (i) на товарителницата, залепена на опаковката, или (ii) като се свържете с нас.

За да упражните правото си на отказ, можете да свалите следниятСтандартен формуляр за упражняване право на отказ при online покупки от тук, или да се посъветвате със сайта на Комисията за защита на потребителите.

4. Собственост, авторско право и софтуер

4.1. Освен ако не е посочено друго, нашият Уебсайт, включително цялото съдържание на него като дизайн, текст, графики, лога, изображения, видео, аудио клипове и други материали, свързани с него, е защитен от авторско право и други приложими закони за интелектуална и индустриална собственост и е (i) собственост на Cosmetics Bulgaria, (ii) притежава разрешение за използването им (iii) или принадлежи на съответни доставчици на съдържание. Всички подобни права са запазени.

4.2. Публикуването от Ваша страна на нашия Уебсайт не съставлява отказ от наша страна от някое от правата във връзка с Уебсайта. Освен ако изрично не е посочено в тези Условия, Вие не придобивате никакви права, претенции за собственост или дял към или във връзка с нашия Уебсайт.

4.3. Целият софтуер, използван на този сайта на Cosmetics Bulgaria, е собственост на Cosmetics Bulgaria. Цялото съдържание, компилация и софтуер, е защитено от приложимите закони за авторското право. Всякаква друга употреба, включително възпроизвеждането, модификацията, разпространението, преносът, излъчването, показването или представянето на съдържанието на този Уебсайт, не е позволена без получаване на писменото ни съгласие.

5. Ползване на нашия уебсайт

5.1 Ние ви даваме ограничено право на достъп и използване на нашия Уебсайт за Ваша лична употреба. Вие нямате право да: (i) възпроизвеждате, размножавате, копирате, продавате, излъчвате, прехвърляте, дистрибутирате или по друг начин да експлоатирате нашия Уебсайт, включително цялото му съдържание, за каквато и да било цел без получаване на нашето писмено разрешение; (ii) да събирате и правите каквито и да било списъци с продукти, описания и цени; (iii) да извършвате имитация на нашия Уебсайт или неговото съдържание; (iv) да изтегляте или копирате информация в полза или интерес на стопанска дейност; и/или (v) да използвате инструменти за извличане на данни, роботи или подобни инструменти за събиране и извличане на данни.

5.2. Вие можете да отпечатвате разумен брой копия и можете да изтегляте извадки от всяка страница(и) от нашия Уебсайт. Нямате право да модифицирате хартиените или дигиталните копия, които сте отпечатали или изтеглили, по какъвто и да било начин, и не може да използвате никакви илюстрации, фотографии, видео и аудио клипове или каквито и да било графики, отделно от придружаващия ги текст.

5.3. Нямате право да използвате по неподходящ начин нашия Уебсайт, като съзнателно въвеждате вируси или други материали, които са зловредни или технологично вредни, да опитвате да получите непозволен достъп до нашия Уебсайт или да атакувате нашия Уебсайт посредством атака за срив на системата. Нарушението на тази разпоредба може да съставлява криминално престъпление и ние може да сигнализираме съответните власти за такива Ваши деяния, без с това да губим право на използване на други правни средства, налични за нас за възстановяване на нанесените щети.

5.4. Достъп до или ползване на нашия Уебсайт (или информация, материали, продукти и/или услуги на нашия Уебсайт) може да са забранени от закона в някои държави или юрисдикции. Вие сте отговорни за спазването на всички приложими закони и разпоредби на страната, от която получавате достъп до нашия Уебсайт.

Cosmetics Bulgaria в очакване на Black Rose Friday 2023

Остават броени часове до старта на кампанията за Черен Петък и за седма поредна го

Колаген Хидрогел от Dr. Derm – Ревю и поглед върху съставките!

Колагеновият хидрогел от Dr. Derm предлага набор от предимства, от дълбока хидратаци

Нагоре